Uncategorized

Wat is vapen en hoe veilig is het?

Vapen is het proces van het in- en uitademen van de rook die een elektronische 

sigaret produceert. In tegenstelling tot een sigaret gebruiken deze elektronische apparaten geen tabak. Ze hebben een vloeistof – nicotine – om damp te produceren die de gebruiker inademt. In de afgelopen jaren is de populariteit van elektronische sigaretten enorm gegroeid. Deze apparaten leveren de zeer verslavende nicotine via de damp in het lichaam van de gebruiker. In vergelijking met sigaretten op basis van tabak is een elektronische sigaret veel veiliger. Het levert alleen nicotine in het lichaam van de gebruiker. Terwijl een normale sigaret meer dan 250 giftige chemicaliĆ«n afgeeft, waarvan er 69 kanker veroorzaken. Elektronische sigaretten zijn veiliger dan sigaretten op tabak; maar veroorzaken ze schade aan een menselijk lichaam? 

Schadelijke effecten van vapen 

Er is al heel lang een discussie gaande of de elektronische sigaret schadelijk is of niet. De meeste apparaten bevatten de chemische nicotine, die zeer verslavend is. Het kan dodelijk zijn voor een persoon die lijdt aan hartaandoeningen. Het is ook bekend dat roken door deze sigaretten de bloedvaten blokkeert. 

Maar dit is niet alles waar we ons zorgen over moeten maken. Sommige bedrijven die elektronische sigaretten produceren, gebruiken het chemische formaldehyde dat nuttig is als bouwmateriaal. Antivries wordt ook gebruikt in deze apparaten waarvan wetenschappelijk is bewezen dat ze kanker veroorzaken. 

Een andere schadelijke chemische stof is diacetyl die een longziekte veroorzaakt die ‘popcornlong’ wordt genoemd. 

Vapen zonder nicotine 

Je zou denken dat roken zonder nicotine onschadelijk zou moeten zijn. Integendeel, vapen zonder nicotine is bijna net zo schadelijk als met nicotine. Een recent onderzoek stelt dat het smaakmiddel in deze machines chemicaliĆ«n gebruikt die onze ziektebestrijdende cellen kunnen vernietigen. 

Hoe anders kunnen ze u schaden 

Elektronische sigaretten kunnen ontploffen 

Tussen 2009 en 2016 zijn er 134 gevallen gemeld waarin de elektronische sigaretten vlam vatten, explodeerden en de batterij oververhit raakte. Sommige mensen die deze apparaten gebruiken, hebben ernstig letsel opgelopen. Ze kunnen giftig zijn 

ls u een apparaat voor dampen gebruikt, houd het dan buiten het bereik van kinderen. Vapen kan dodelijk zijn voor jongeren. De FDA werkt aan het formuleren van nieuwe wetten om deze apparaten te reguleren, inclusief kinderbeveiligingsverpakkingen en nicotinewaarschuwingen. 

Conclusie 

Van vaping-apparaten wordt gedacht dat ze mensen helpen stoppen met roken ; er zijn echter maar een paar gevallen waarin iemand daadwerkelijk is gestopt met roken. In plaats daarvan gebruikt een groot aantal mensen beide. Als je wilt stoppen met roken met behulp van vaping-apparaten, ga je gang, maar met opzet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *